ΑΝΑΠΗΡΑΚΙΑ Εκπαίδευση ανθρώπων
Παράλυτα γατάκια : πως τα φροντίζουμε σωστά
Γειά σας εδώ θα ανακαλύψετε λογίων λογιών γατάκια με προβήματα κινητικά που μπορεί να τύχει να βρείτε εκει έξω και θα δείτε οτι με σωστη φροντιδα τα περισσότερα ζούνε μια χαρά για πολλά χρονια. Παραλυτάκια, τριποδάκια, παραλυτάκια που δεν έχουν τα μπροστινά πόδια.. όλα ζούν μια χαρά με καλή φροντίδα. Δείτε εδώ τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Βρηκατε παράλυτο γατάκι?? Mη τρομαζετε!!
Ισως αποδειχθεί η καλυτερη εμπειρία που έιχατε ποτέ!
Νά τι να κάνετε:
- Καταρχας βρειτε εναν κτηνιατρο ή κλινική με καλη τιμη και φιλοζωικά αισθήματα που δεν θα προτεινει αμεσως αμεσως ευθανασία. ( αν δεν εχετε ρωτηστε μας στο 6979780445 (2-4μμ/ΣΜΣ αν δεν απαντάμε) ισως ξερουμε οπου και να ειστε)
- Πηγαινετε το αμεσα για να το εξετασει για να δει αν εχει καποια αισθηση των πίσω άκρων. Μπορει να εχει λιγη η καθόλου ή να εχει καλες προοπτικες. Ισως χρειαστειτε ακτινογραφια, μυελογραφια για να δειτε την κατασταση της σπονδυλικής στήλης κι του μυελού.
- Σημαντικες ενδειξεις ειναι η ορεξη του για ζωη και για φαγητο και χαδια, αν το βλεπετε ορεξατο και ειναι χαλαρο γατακι και μπορειτε να το πιασετε τοτε θα ειναι ευκολο και να το φροντισετε, αν ειναι αγριο και γρατσουναει πολύ τοτε χρειαζεται πολύ υπομονη γιατι φοβαται πολύ.
- Θα χρειαστειτε οπως θα σας πει ο κτηνιατρος πιθανότατα χορηγηση κορτιζόνης και μερικες φορες ενναλακτικοι κτηνιατροι προτινουν βιταμινες του συμπλεγματος Β/Ε για ενισχυση του νευρικου συστηματος.
- Ζητηστε απο τον κτηνιατρο να σας δειξει πως να αδειαζετε την ουροδόχο κυστούλα του με το χερι σας και δειτε τα παρακατω βίντεο που θα σας βοηθησουν.Αν εχει ακρατεια ζητηστε οδηγίες.
- Προμηθευτειτε πανες για κρεββατι ( υποσέντονα Tena η αλλο απο σουπερμάρκετ) και πανουλες μπευμπυλίνο ( 1 ή 2 νούμερο ) καθώς και ενα κλουβί μεγάλο, ή ένα λαγόκλουβο, για να ξεκουράζεται ησυχο, αν εχετε ζωα η παιδιά. Πάντα πρεπει να είναι το υποσέντονο πάνω απο μαξιλαρια και μαλακα μέρη ( φτιάξτε ένα επίπεδο μαξιλάρι απο αφρολέξ με αδιάβροχο καλυμμα και απο πάνω τοποθετηστε το υποσέντονο) και να αλλαζει συχνά σταση για να μην δημιουργηθουν ελκη κατακλυσης απο τη συνεχη πιεση στο ιδιο μερος του σώματος. Επισης ισως χρειαστειτε αντιβιωτικές ή επουλωτικές αλοιφές και αντισηπτικο για να το πλενετε μετα που θα ουρει η θα κανει κακακια του. πανω κατω αυταχρειαζονται δυο φορες τη μερα πρωι και βραδυ ισως περισσοτερο τις πρωτες μερες και η εμπειρια μας λεει οτι μερικα γατακια καταφερνουν να ουρουν μονα τους, αλλα οχι και παντα, πάντως βοηθαει το συχνο αδειασμα της κυστουλας όσο πιο συχνά μπορείτε.
- Μην τρελαινεστε αν ουρησει αιμα ακομη και πλάκες αιματος, τις πιο πολλες φορες ισως ειναι κατι απλο οπως μια ουρολοιμωξη ή μια ρηξη κυστης απλά πηγαινετε το αμεσα στον κτηνιατρο, για να ακολουθησει την καταλληλη αγωγη. Γι αυτο θελετε εναν καλο φτηνο κτηνίατρο, φιλοζωο να μπορειτε να το φροντιζετε χωρις να σκεφτεστε συνεχεια τις αμοιβες, ειδικα μεχρι να μαθετε στην αρχη τα βασικα και να αλληλοσυγχρονιστειτε.
- Δωστε καλη τροφουλα ποιοτικη πολλες φορες συστηνονται βιολογικες κονσερβες η πλουσιες σε βιταμινες κλινικες διαιτες ή τροφες που διευκολυνουν το ουροποιητικο η το εντερο πχ intestinal, urinary. Ρωτηστε τι θα το βοηθησει ο κτην΄πιατρος θα πρέπει να ξέρει αλλιως ρωτηστε εμάς.
- Ψοφηστε το στα χαδια,βαλτε το σε πανουλα και παρτε το αγγαλια συχνα θα του κανει πολύ καλο οπως και σε σας. Θα ανακαλύψετε οτι ειναι πιο ομορφο αυτο το γατακι απο τα αλλα ειναι πιο καλοβολο περηφανο και τρυφερο.Εχει κοτσια και θελει να ζησει.
- Καντε του καθε μερα δυο φορες η πολύ συχνα αργό μασσαζ κι ειδικες ασκησουλες για τους μυες των ποδιών ( πχ ποδηλατακι και καμψεις του ποδου να λυγίζει και να τεντώνει και μασάζ στη πατουσα). Εχουμε φυσιοθεραπευτρια ζωων να σας δειξει αθηνα και θεσσαλονικη, ρωτήστε μας.
- Αν χρειαστει καροτσακι ή σακουλάκι συρσίματος, σε αυτο το σαιτ θα βρειτε τα παντα για αναπηρα ζωακια: το φτιάξαμε για σας( και για μας γιατι τα αγαπαμε)
- Τέλος, δωστε του ενα φιλάκι απο μας- και ενα σε σας που το παλευετε
ΧΡΗΣΙΜΑ για να δικτυωθείτε και να πάρετε τα απαραίτητα
Βιντεάκια για να δείτε τι εννοούμε
Δυο γατάκια παράλυτα το ένα στη Μαλαισία και το άλλ στη Θεσσαλονίκη σας μαθαίνουν τα βασικά για το πώς να ζείτε με ένα παράλυτο γατουδίνι και να περνατε υπέροχα μαζί του. Παρτε πανες παμπερς , υποσεντονα και καροτσάκι κι ετοιμαστείτε...
Υιοθετηστε το δικό σας Αναπηρακι στείλτε ΣΜΣ στο 6979780445 να σας ενημερωσουμε ποια έχουν ανάγκη